fredag

Det fina och det fula folket


Jaha ja, så nu vill "eliten" roffa åt sig pengar från humaniorautbildningarna och lassa över kosingen till deras lite finare ingenjörslinjer i tvättäkta "en del är mer värda än andra" anda. Visst, jag har jobbat på Konstfack och fick väl då se en hel del hokus pokus och djupingar som tog sig själva på lite väl stort allvar, men och andra sidan så lärde jag känna en hel del vettiga lirare som idag är produktiva samhällsmedborgare med yrken som till exempel grafiska designers, producenter eller konsulter i olika former. Alltså precis som på ingenjörsutbildningarna där faktiskt inte 100% av eleverna är några större genier som sedan vandrar vidare till att bära vår ekonomi på sina axlar.

Så vad vet vi? Jo att det saknas ingenjörer idag.
Vad vet vi inte? Jo huruvida det kommer att råda brist på ingenjörer om 10-15 år.
Ingen kan spå i framtiden och veta exakt vad och vilka som kommer att vara efterfrågade runt år 2025 eller nått sånt, därför är det rena rama idiotin att försöka locka studenter till vissa linjer genom att vifta med sedlar. Lyckas man med det så är det inte helt omöjligt att vi i en framtid får uppleva nyhetssändningar där ekonomirapporterna berättar om bristen på grafiska designers och musiker till vår enorma musikindustri som då kanske har vuxit ut över alla kanter.

~~~~~~

Läs gärna detta noga och försök sedan att förklara för mig varför vi jagar sjuka och svaga istället för att rikta in kraften mot skattesmitarna där de verkligt stora summorna försvinner. Men det är klart - det är lättare att ge sig på någon som är stum och sitter i rullstol, jämfört med att gå i närkamp med en storkäftad direktör som susar fram i en fet Merca.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar