söndag

Kall öl!? Det är ju farligt!


Nu när det är sommar och varmt så kommer oundvikligt den eviga frågan upp - varför kan man inte köpa kalla öl på Systembolaget?!
Vad är själva syftet med denna föraktfulla brist på service, vad är det man tror sig uppnå? Tror man att vi köper färre öl bara för att vi måste bära hem burkarna/flaskorna och ställa in dom i kylen en stund innan vi kan njuta av innehållet. Det är i så fall snarare tvärtom, när man ändå måste gå hem med det man köpt så passar man ju på att köpa några extra öl så att man har på lager. Då måste det väl vara bättre för folkhälsan att man skulle kunna vissla in och köpa 2-4 kalla bärs som man sedan avnjuter i någon soldränkt park eller nått sånt. Alla vet vad som brukar hända när man har lite extra dricka hemma - just det, man dricker lite extra. Alltså får detta överförmynderi motsatt effekt mot det snedvridna syftet med varm ölförsäljning.

Om det är så att man tror att fullblodsalkisarna som står och hänger utanför i stort sett varje bolag skulle dricka mer om det salufördes kalla öl så är man så långt utanför banan och cyklar som det överhuvudtaget går. De där tjejerna och grabbarna bryr sig varken om smak eller temperatur, dom dricker för att dom måste och dom skulle suga i sig sina bira även om den så kokade.
Så därför är det nu dags att vi vuxna människor i Sverige själva får välja om vi vill köpa varma eller kalla öl.

1 kommentar:

  1. Instämmer 100%. Troligen menar SB att kylskåp skulle ta mer plats i butikerna? Hittar ingen annan anledning.

    SvaraRadera