fredag

Sommaren då Ravelli stannade tiden

Ikväll är det återigen dags för hemmamatch då Vetlanda kommer på besök i denna långhelgsorgie i bandymatcher som fortsätter på måndag med Villa borta och sen Sandviken på Nya Söderstadion nästa fredag. Vi var på möte på Nya igår (fast när jag jobbar så måste jag tyvärr använda namnet Tele2) och dom berättade att dom tänker testa full belysning när grabbarna tränar där på tisdag för att se hur isen reagerar på värmen och strålningen från lamporna. Hur det funkar med värmen från sisådär 10 000 åskådare får vi helt enkelt se om en vecka.

Jag har ju själv arbetat med konstis i nästan 10 år, men det var utomhus, så jag har aldrig tänk så mycket - eller inte alls - på att belysningen och värmen från publiken kan ställa till det för isen. När jag satt där och funderade på det så kom jag på att det nu är 20 år sedan jag sa upp mig från den tjänsten eftersom klubben från Östermalm skulle ta över driften och jag självklart inte kan jobba under sådana vidriga förhållanden.

Tidsfrysningen
1994 blev ett fantastiskt år med en sommar där jag bara minns att det regnade en enda gång och det var den förtrollade natten då Sverige vann brons i VM. Jag fick en halv årslön i avgångsvederlag och passade på att njuta av livet så mycket jag orkade och lyckades få till min enda perfekta säsong (hittills) då jag såg alla matcher Hammarby spelade på hemmaplan, bortaplan, i cupen, i serien och självklart alla träningsmatcher.
Det är 20 år sedan nu - vrickat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar