tisdag

Mer i plånboken

Först vill jag bara skriva att jag inte tycker att det är något fel att rösta borgligt om man har en vettig motivering och det kan finnas en hel drös med anledningar till det. Man kan t ex vara fullskiten med pengar eller heja på Djurgården.
Vem vet, Albin själv kanske inte röstade rött, var inte för säkra, vad Albin röstar på är hans ensak.

Men det jag förundras över är hur man kan vara säg 20 år gammal, jobba för en skitlön (om man har jobb) och sen rösta blått för att man vill betala mindre i skatt?!
Vadihelvete! Om man nästan inte tjänar nått så spelar det väl ingen roll om skatten sänks eller höjs någon procent?

Dom vill väl ha mer deg i plånboken för stunden och det är antagligen samma förståsigpåare som tar snabblån eller ännu värre ett sådant där fasansfullt sms-lån för att sedan åka på charter till Mallis och festa upp hela klabbet. Ett klabb som dom sen ägnar 20-25 år åt att betala av. Eller så skiter dom i att betala av och kronkalle lägger vantarna på deras lågt beskattade plurningar så dom får leva på existensminimum resten av livet.

Ibland så funderar jag på om man inte borde få göra något slags prov/test för att få kvittera ut sin röstsedel. Men ett sådant resonemang är det stor fascistvarning på och det duger inte.

2 kommentarer:

  1. Om "mer deg i plånboken" är enda anledningen att rösta så stämmer dina teorier.

    SvaraRadera
  2. Det är just det jag menar, att dom fårskallarna röstar så på grund av det. Dom tror att dom är blixtrande stekare som glider runt Stureplan, när dom egentligen är förortspack från Stockholm och därmed antagligen är dom fattigaste som bor i Sverige när dom har betalat sina dyra hyror. (Som nu blir ännu dyrare.)

    SvaraRadera