tisdag

Smittad


Vid det här laget så har Albin haft datamaskin ett bra tag, men igår fick han uppleva något för honom nytt - han fick in en trojan i maskinen. Albin har givetvis virusskydd, brandvägg och alla möjliga spywaredödare och sånt skit, men det hjälpte inte igår. Helt plötsligt så startade datorn om sig själv och sen kunde antivirusprogrammet inte uppdateras. Det fanns ett "nytt" virusskydd som hette XP-antivirus eller nått sånt och det gick inte att ta bort - det installerade istället om sig på nytt om man försökte ta bort det.

Först efter flera timmars strul med systemåterställningar och utbytt virusskydd (AVG slutade att fungera) så funkade datamaskinen igen. Efter att ha sökt igenom apparaten med Avira Antivirus så hittade Albin 19 olika trojaner - eller om det kanske var typ samma fast i olika skepnader som hade näslat sig in på olika platser i sytemet.
Allt det här hände alltså även fast Albins dator har så mycket skydd som det bara går att ha.
Passa er för trojanerna...dom är lömska.

---------------------------------------------

Om jag höll på något av dom andra lagen (hemsk, pervers tanke) så skulle jag nog slå mig på bröstet idag, men jag älskar Hammarby och vi har mer stil än så. Vi sparkar inte på dom som ligger - vi låter dom bara ligga där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar