tisdag

Den långa vägen tillbaka

Som vanligt när det går lite knackigt för Bajen så börjar det gnällas på forum och i fikarum om att den eller den borde avgå och att Bajen är för dåliga och borde satsa. Märk väl att det ofta är samma figurer som tjatar om att klubben ska satsa som brukar gnälla mest när det med jämna mellanrum uppdagas att ekonomin är usel. "Typiskt Bajen, vad gör dom med alla pengar?" Eeeh ja, dom kanske har satsat lite för friskt.


Själv tycker jag att Hammarby ligger helt perfekt till i tabellen - vi ligger nämligen ganska exakt där vi har råd att ligga 2012. Det funkar nämligen likadant för klubbar som det gör för alla företag och privatpersoner - lever man i sus och dus över sina tillgångar så kommer det en dag då man surt måste betala tillbaka. Det är i den dagen vi just nu befinner oss. Det var kul i mitten på 00-talet, men det är nu vi betalar tillbaka sms-lånen.

Jag är så sjukt trött på alla som babblar om att Hammarby ska satsa. För mig är det samma sak som att chansa, riskera och gambla och Bajen är alldeles för viktigt för alldeles för många för att några styrelsemedlemmar ska sitta och riskera föreningens framtid bara för att en del på läktaren vill se snabba resultat. Det är oseriöst, omoraliskt och oprofessionellt.

Hammarby 2012 är många mil bättre än 2011 och det är så man jobbar med idrott - sakta men säkert och med stort tålamod. Gillar man klubbar som tycker om att chansa så kan man ju alltid flytta till Glasgow och köpa sig en blå skjorta. Division fyra låter väl lockande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar