tisdag

Halvtid

Om man ska våga sig på att kort sammanfatta Bajens första halva av Superettan 2012 så får man väl ändå säga att det är hyfsat godkänt nu när krutröken har lagt sig. Det är lätt att glömma hur ofantligt urusla grabbarna var förra året - det var som att se elva svårt utvecklingsstörda fulpundare på LSD virra omkring helt planlöst - och jämför man med 2011 så är årets insatts hittills ett stort fall framåt.

Det stora problemet är egentligen inte att Hammarby har 22 poäng utan att skräplaget Öster har ofattbara 43. Okej, det går inte att snacka bort 14 vinster och en oavgjord, men alla som har sett lite av laget från Växjö vet att dom där bönderna lika gärna kan förlora 14 matcher när serien har vänt. Alla lag vinner en match då och då - Öster råka bara göra det hela tiden. Det normala vore att Brommapojkarna ledde serien med sina fina 33 poäng och då hade det grönvita livet inte alls sett lika molnigt ut.


Ett annat problem är givetvis att det görs alldeles för få mål framåt och att försvaret - i alla fall en av dom - lyckas släppa in mål som inte ens borde finnas i fantasin. Nu när Max äntligen har kommit så långt som till avbytarbänken så borde den där vidöppna luckan förhoppningsvis kunna tätas till och vandrar Pablo hem från Bromma igen nu när hans kontrakt löper ut så kanske dom där mörka molnen förvandlas till en grönvit himmel. 
Hoppas får man väl göra - det är vi alla fall bäst på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar