söndag

2013 Africa Cup of Nations

Vintermedicinen för alla med fotbollsabstinens har äntligen dragit igång och ni som är lyckligt lottade med Eurosport kan bänka er framför den platta burken och spana in Afrikanska Mästerskapen för att lugna nerverna. Om man nu kan lugna nerver med fotboll från Afrika som ju inte direkt körs med tysk fason om ni förstår vad jag menar - det är en aning mer hejsan svejsan över det hela och det är just det som är lite av charmen.

Blommor
Framför allt är jag förtjust i afrikanska mittbackar som i de flesta fall har en alldeles egen uppfattning om hur en mittback ska uppföra sig. Dom brukar se ut som stora elaka mördare och fläska på som påtända raggarkungar, men när dom väl får kontroll på bollen så för dom sig som ballerinor och svävar fram över gräset med ett slags flärdfullt lugn som ofta visar sig bedrägligt när dom i nästa moment bjussar på indianarnas urmoder. Underhållande och oförutsägbart så blommorna vissnar.

"Den här sitter"
Idag kan ni först se Ghana - DR Kongo 15.45 för att sedan i soffläge avnjuta stormatchen Mali - Niger 18.30. Snacka om supersöndag.

~~~~~~

Mellan matcherna så kan ni klicka här och läsa om vad Albins lillebror - som inte alls är liten längre - pysslar med. Det är inte han som är Wilklund, han är snubben som lyfter honom och som kallas för Kenneth eftersom han heter så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar