fredag

Gud vad onödigt

Läser en del böcker med historisk anknytning och det går inte att undvika att reagera på hur mycket krig och lidande religion har ställt till med och fortfarande orsakar. Det är märkligt att makthungriga män har lyckats misstolka och utnyttja olika religioner till att skapa det kaos som måste vara raka motsatsen till det som Gud - om hon nu har funnits - en gång menade när hon skänkte oss alla de där historierna som allt grundar sig på.
Nu läser jag till exempel en bok där katolska riddare slåss mot muslimer på Malta för att rädda protestanterna i England och för den delen hela den kristna världen. Varför resten av världen inte anses värd att rädda framgår inte. Rörigt så det räcker och när man läser om det såhär flera hundra år efteråt så känns det en smula mossigt och insnöat, men tyvärr så ser ju stora delar av världen lika förvirrande ut idag.

Herregud...eeh, Frugud menade jag

Jag är långt ifrån någon expert på det här, men jag gissar i alla fall att om det nu finns en Gud så är det samma tjej i alla sagor som sen har tecknats ner i olika skrifter och som man sen har valt att kalla den rätta tron och efter det så har man gått ut för att slå ihjäl varenda kotte som tror på en annan sagobok.
Det är väl som det är med den saken, men nu är det 2013 (om man räknar som en kristen) och kan det då inte vara dags att några smarta damer och herrar från de olika sagoböckerna sätter sig ner tillsammans och flätar ihop en enda modern bok som alla kan digga och sen så kan folk sluta med terrorism, krig och sånt larv och istället sätta sig ner ihop med några bärs och en jordpuka för att läsa sagor och må bra.

Ja, tänk om det vore så enkelt...för det kan det väl inte vara...vi får väl fråga Gud om vad hon tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar