fredag

Kämpa!!!

Börjar meddela att det så kallade derbyt i Skåne lockade 10 950 åskådare. Hammarby har i serien under Allsvenskan på 3 hemmamatcher drygt 19 000 i snitt och det har inte varit några derbyn, utan klassmotståndarna Degerfors, Ängelholm och Värnamo. Förresten så är ett derby antingen en tävling där små snubbar försöker ta sig först i mål på häst eller en match mellan två lag från samma stad. Helsingborg och Malmö är inte en stad, det är två städer.

På tal om Malmö så anser många att årets svåraste bortamatch är just den mot Malmö. Vi har mött Malmö i cupen i Malmö i år och jag gör hellre om det än ser Hammarby i Ljungskile en gång till. Som Stoke en tisdag 1972 i snö, fast värre. Värsta bortamatchen i seriesystemet. Igår spöregnade det också såklart.

Kämpavinsten i Ljungskile gör att tabellraden ser anständig ut igen. Byt ut oavgjorda mot Värnamo mot vinsten i Södertälje, byt ut förlusten mot Ängelholm hemma mot vinsten igår och allt hade varit normalt. Med tanke på att spelet hittills varit magiskt bra på Söderstadion så borde det bara kunna bli bättre. Men det är ju Bajen, så börjar vi vinna hemma så blir det väl tvärtom på bortaplan istället.
Förra matchen fläskade Bajen iväg över 15 skott på mål och fick oavgjort, igår träffade man mål 2 gånger och vann. Fotboll är mysko.

Jag såg matchen via nätet (world wide web) och när Pia kom hem från hästen så var det fem minuter kvar, på hallgolvet framför datorn hittade hon en man som hade passerat alla gränser.

Minut 90

Minut 91

Minut 92

Minut 93

20 sekunder kvar
Man vet att man saknar sitt jobb när man lägger in bilder på sig själv och upptäcker att man har smugit runt hemma i gamla arbetskläder utan att tänka på det.

3 kommentarer:

  1. Jag lånar in dina positioner som yogaövningar.

    Nån gök försökte lansera HV71-Jönköping som E4-derbyt häromåret.

    SvaraRadera
  2. HV71-Linköping ska det stå.

    SvaraRadera
  3. Tänker man så skevt så måste man ju även tycka att Torneå - Helsingborg skulle räknas som derby.

    SvaraRadera