lördag

Varför ska jag betala ditt kök

Stör mig på att en av de främsta motiveringarna till rot- och rutavdragen är att det lockar folk till att jobba vitt och betala skatt. Ett annat sätt att säga det är att man ger upp eftersom alla fuskar ändå annars.



En av högerns paradgrenar när det gäller att lura till sig enkla röster från folk som inte kan eller orkar tänka själva är att man pumpar på om att det så kallade bidragsfusket är ett problem, när det i själva verket är en nationalekonomisk bagatell jämfört med skattesmitning. Men om man tar deras resonemang med rot- och rutavdragen och använder det på bidragen till de utsatta och svaga så skulle man kunna kläcka ur sig att det är lika bra att man gör det lättare att få ut sjukpenning och A-kassa eftersom så många ändå fuskar med det.
Fast det är klart, det tjänar ju inte de som redan har det fett något på.




Fast med de här fasansfulla skattehöjningarna så kan man kanske förstå att det känns tufft för alla stackare som tjänar över femtio lakan i månaden. Varför ska man bry sig om att folk ska kunna gå till tandläkaren eller att det går bussar när man susar runt i en fläskig SUB och har råd att betala käftis själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar