måndag

Heta nyheter och skeva självbilder

Jaha!

På Nyhetsmorgon 1 maj.

En moské har brunnit och en brandman säger "Det kunde ha utvecklats till en kraftig brand och vad jag förstår så var det en kraftig brand". Det brann nog lite i huvudet innan det utlåtandet.

Efter det säger nyhetsuppläsaren "Det rapporteras om flera bränder runt om i Sverige från gårdagens valborgsfirande". No shit Sherlock.

Vill man istället för tevenyheter roa sig med Facebook så är det lustigt att läsa om hur domedagen nu tydligen har drabbat Solna efter nollnoll mot Sundsvall. Solna misslyckades alltså precis som vi med att göra mål på Sundsvall trots en mängd målchanser och det framkallar något som mest kan liknas vid kollektiv skitnödighet.
När vi upplevde ungefär samma matchutveckling och exakt samma resultat så gick tongångarna mer i stil med att det lovade gott inför framtiden och vi är ju ändå bättre än Solna eftersom vi vann i Solna. Solnaiternas skeva självbild är något av det mest tragikomiska svensk fotboll kan erbjuda, fullt i klass med den där klubben som kallar sig för huvudstadens stolthet - svinkul och samtidigt lätt obehagligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar