onsdag

Miljötänkoverkill

Okej, jag tycker också att det är bra att invånarna i stan använder cykel som fortskaffningsmedel i så stor utsträckning som klimatet tillåter. Men bara för att man kramar cyklisterna så behöver man väl inte vara fientligt inställd till bilismen och göra det så förbannat svårt som möjligt att ta sig fram med en bil. Det kan inte på något sätt gynna miljön att det blir långa köer med bilar som står på tomgång och spyr ut avgaser.


Ta en titt på bilden som visar upp den nya cykelbanan på Långholmsgatan. Jättefin bred och bra, men kan någon förklara vad den breda extratrottoaren på utsidan av banan fyller för funktion annat än att minska bredden på bilarnas körbanor. Det är inte en jävel som promenerar på den onödiga delen, däremot har jag sett en och annan korkad cyklist som har trampat fram på trottoaren på insidan av cykelbanan eftersom den antagligen kändes för smal eller för att dom helt enkelt var totalt dumma i huvudet.

Visst är det som sagt bra att folk cyklar, men de flesta gör ju bara det på sommarhalvåret - även om det finns en del galningar som trampar på året om oavsett väderlek (läs Ove) - så med tanke på det så kanske man borde ha i åtanke att bilarna också behöver kunna ta sig fram.
Miljötänk är såklart bra och nödvändigt, men ordet tänk betyder att man tänker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar