tisdag

Vi har det bra

Det stundande valet tär på mina nerver. Jag kan faktiskt respektera någon som röstar åt det bruna hållet om argumenten är någorlunda nyktra, tyvärr så är det så gott som alltid raka motsatsen. Det är verkligen synd att det inte kommer fram hur bra det går för Sverige just nu, utan istället så får man intrycket att domedagen är runt hörnet.

Att man vill ha sänkt skatt är bara löjligt eftersom sänkt skatt inte påverkar någon överhuvudtaget. Antingen tjänar du så lite så det inte märks, eller så har du en normalinkomst och då märks det inte heller, eller så tjänar du jättebra och då är du dum i huvudet om sänkt skatt någon procent förändrar ditt liv till det bättre. Däremot så kan man ha synpunkter på hur skattepengarna används, men trots bajsstormen på Facebook så går den allra största delen av skatten till vettiga grejer. Sverige funkar och mår faktiskt jävligt bra och det är därför människor flyr hit från stället som Somalia och Syrien och inte tvärtom. Men för fan, verkar det bättre där så åk dit och slå ner bopålarna bara. Skatten lär ju iallafall vara lägre.


Att många tror att Sverige är på väg ner i avgrunden beror mycket på sociala medier. Professorn Per Ödling menar att det är nätbolagens affärsidé att vi ska lockas att tro det värsta och att algoritmerna är designade för att mata oss med mörker.
”Bolagen vill att folk ska bli upprörda och stanna längre på plattformen då det ökar värdet på annonsförsäljningen, det ökar bolagens börsvärde.

Klicka på bilden eller här om du vill läsa artikeln. (Tack Tånken)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar