lördag

Gräsligt resonemang

Snickaren som en gång i tiden var arg ska som ni kanske inte har lyckats undgå flåsa igång en teveserie om knark och han blev nu på morgonen intervjuad. Utan att ta ställning för eller mot en legalisering av cannabis så vill jag ta upp en motsägelse som snickaren sa i intervjun.

Han menade på att det inte är en bra idé att göra försäljning av röka lagligt eftersom när försäljaren har slut på cannabis så brukar kranen ofta istället erbjuda tyngre droger som substitut.
För det första så har jag svårt att tro att en butik som säljer gräs får slut på gräs och jag ser det än mer osannolikt att samma butik i så fall skulle erbjuda exempelvis heroin istället. Om spriten tar slut på Systembolaget så frågar liksom inte snubben i kassan om man istället kan tänka sig en påse kokain. Det är lite av grejen, när man säljer något lagligt under ordnade former så håller man sig till det. Tar dartpilarna slut på Intersport så erbjuder dom inte en k-pist som alternativ.

Vill man ha bevis för detta så finns det ett land som heter Holland där cannabisbruk mer sällan leder till bruk av tyngre droger än i länder där gräs är förbjudet.


Som avslutning vill jag återgå till att jag inte vill deklarera min inställning till legalisering av cannabis, istället tar jag återigen upp mitt favoritämne. Saker dom kommer att skratta åt i framtiden.
I framtiden kommer dom att skratta åt att vi under en period av sisådär 100 år vräkte in folk i fängelse för att dom sålde gräs, alltmedan vi glatt sålde minst lika farliga droger som nikotin och alkohol helt utan skrupler.

1 kommentar:

  1. Spot on Totte. Men när husman pratar så lysnnar drängen snällt och gör som husman säger. Det är väl inhen jävel som tror att en langare frågar efter legg. Om cannabis såldes under ordnade former så har man faktiskt en möhlughet att straffa de som straffas bör. Ex. du langar till en minderårig. Inte för att någon odlat en växt för eget bruk som skänker hen livskvalitetoch inte skadar någon annan. Det måste väl finnas ett offer för att ett brott skall ha begåtts?

    SvaraRadera