fredag

Säg inte som det är taskmört


En sak som jag har uppskattat med fotbolls-VM för damer är att damfotboll nu har nått så långt att kommentatorerna vågar kritisera när spelet inte är så bra som man kan kräva och som man vet att tjejerna kan visa upp om dom bara skärper sig. Därför är det patetiskt att dagen efter vinsten mot världsettan USA mötas av artiklar som den här och den här från den svårt klent begåvade Laul.
Det står ingenstans att Kåmark faktiskt även berömde laget för den fina inledningen och inte enbart med all rätt kritiserade den urusla avslutningen då det bara var rena rama myllan som gjorde att USA inte lyckades kvittera när svenskorna sprang omkring som höns på LSD.

Om ett herrlag underpresterar så har kommentatorerna sedan begynnelsen sågat grabbarna så det sjunger om det - varför ska inte ett lag med tjejer tåla samma behandling. Jag tror inte att någon eller någonting mår bra och utvecklas om man bara daltar, spelar tjejerna dåligt och inte lyckas passa bollen 2 gånger inom laget (som sista kvarten mot USA) så är det jävlarimej kommentatorns plikt att kommentera det han ser och inte linda in det i något jävla snutte snutt snutt.
Damfotboll är idag elitidrott på allra högsta nivå och vill man hålla på med det så måste man tåla att man inte alltid blir struken medhårs. Spela bra och få beröm - spela dåligt och få kritik - enkelt.

~~~~~~

Har det inte gått inflation i program med arga kockar, snickare och allt vad det är. Varför måste alla vara så inihelvetes arga - vi har fattat det där nu - testa en glad snubbe så kanske folk orkar titta igen.

~~~~~~

Det här är makalöst - när det äntligen har lossnat för Kennedy och han har etablerat sig i världens bästa liga så går laget i konkurs. Helt overkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar