torsdag

Sjuk & arbetslös - skärp dig!


Läste igår om en tjej som skulle gå 5000 kr back i månaden om hon fortsatte jobba halvtid istället för att sluta jobba helt och gå på A-kassa. Det är ett jävligt cyniskt sätt att resonera på om man tror att indragna bidrag ska "tvinga" folk att sluta vara sjuka eller börja jobba heltid istället för halvtid.
Okej, några få lata jävlar väljer såklart att jobba halvtid och stämpla upp resten av tiden och en det finns kräk som fuskar med sjukbidraget - men nu är det faktiskt så att dom allra flesta halvtidarna vill jobba 100% men dom får inte för sin arbetsgivare och dom allra flesta som är sjukskrivna är helt enkelt sjuka.

Att straffa ut människor som mår dåligt och är svaga eller inte hittar en heltidstjänst på grund av att man vill komma åt några få svin som fuskar är fanimej inte värdigt ett land som vill kalla sig Sverige.

---------------------------

Okej, det är barnsligt, men Albin är ett barn som bara har råkat bli gammal. Klicka på den här texten så får ni se en riktig hjälte...fast snygg.

3 kommentarer:

  1. Skärpningen av A-kasseregeln 75dgr max deltidsstämpling, skulle spara 8 miljarder 2008-2010. Och syftet var att skapa fler heltidstjänster, man skulle tydligt visa bl.a för arbetsgivarna??? att det var heltidstjänster som var det som alla skulle ha. Tror det var så här de uttryckte sig i Alliansenregeringen: Ja, nu får arbetsgivarna visa ansvar och erbjuda heltid!!!???
    Och Albin!! Du är en hjälte! Det vet alla som sett dig i kurpis!

    SvaraRadera
  2. Det är fan inte ofta jag garvar nykter, men nyss gjorde jag fan det.
    Slugg

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera