lördag

Namn är inte lätta grejer på fel sida om Slussen

I veckans Södermalmsnytt kan man läsa ett reportage som handlar om Nya Söderstadion som en del förvirrade lirare har fått för sig att kalla Stockholmsarenan - vad dom än ger den där betongklumpen för officiellt namn så kommer den att heta Nya Söderstadion och inget annat. I Milano är det till exempel inte en jävel som kallar San Siro för Stadio Giuseppe Meazza bara för att några feta politiker har fått för sig att det ska vara så. Om Ture Mjuk hamnar på kåken och där får "namnet" 6702 eller nått så kan jag lova er att hans polare även fortsättningsvis kommer att kalla honom för Ture.

Jag har full förståelse för att gårdarna måste ta vägen någonstans och att Stockholm antagligen inte har ekonomi för att ha två nya fina arenor (vi ska betala själva...JO HEJ DU!, det finns inte en tattare runt Stureplan som betalar någonting ur egen ficka) och att det inte finns marknad för det nu när även Solna Stad smäller upp en stor monsterarena. Men även de blå måste väl kunna visa upp så pass mycket ödmjukhet att dom förstår att det känns avigt för oss som har krigat för en ny arena i över 20 år - vi har till och med haft en heltidsanställd som enbart har jobbat med detta - att nu när det är klart få se på när östermalmarna glider in med sina flottiga kotlettfrillor till dukat bord.



Nåväl, det var egentligen inte den orättvisan och namnet på arenan jag skulle skriva om utan hur makalös dålig koll som råder hos sympatisörerna till den där klubben från Östermalm.
En av insändarna som påstår sig vara gårdare så att det bara sjunger om det avslutar sitt korkade inlägg såhär.
"Som östermalmare fortsätter jag naturligtvis följa Smokinglirarna varhelst de spelar."
Eeeh...varför ska någon som säger sig hålla på östermalmslaget vilja följa Solna AIK? Bra koll idiot, han vet inte ens vad laget han säger sig hålla på kallas och som om inte det vore illa nog så tror han att dom bär det namn som deras värsta antagonist har hetat alltsedan stenåldern.

1 kommentar:

  1. Avgå Comhem!! Av 120 min. speltid i riksfinalerna för p96 lyckades man förmedla 10 min.

    Avgå hörnskyttet i går också...

    Avgå vita städdagar..
    Avgå apjävlar...

    SvaraRadera