tisdag

Verkligheten vs De Nya Arbetarna

Hörde på radion nu på morgonen att moderaterna anser att det är ett problem att folk går i pension innan dom har fyllt 75. Fan, jag är glad om jag blir 75 överhuvudtaget. Reinfeldt menar att dom ska försöka införa ett slags nytt studiebidrag för folk över 55 som vill skola om sig så att dom kan få den stora äran att vara kvar i ekorrhjulet 20 bast till.
Samtidigt har ett gäng andra galna moderater lagt fram ett förslag som säger att ungdomar under 25 år ska kunna erbjudas anställning för 75% av en kommunallön, alltså i runda slängar 12 000 kr/mån. Att dom tydligen lever i tron om att det på något vis är "billigare" för en 23-åring att betala för mat och hyra jämfört med någon som är över 25 bevisar bara hur långt ifrån vår värld dom befinner sig. Testa förresten att kalla en 24-åring för ungdom och du lär åka på en fet propp.


Okej, nu ska vi leka arbetsgivare och ni behöver utöka arbetskraften på firman, vad väljer ni.
En småfet, lätt haltande 60-åring som är van vid en lön på i runda slängar 30 000 i månaden och som nyss har hört talas om Facebook.
Eller.
En vältränad 20-åring som nyss har gått ut plugget och som är uppdaterad på hur dagens IT-samhälle fungerar och som går in på förnedrande 12 000 i månaden.

Nej, du Freddan, det är nog bäst att du låter våra pensionärer vara just pensionärer - annars kanske dom flyttar till Grekland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar