fredag

Vuxengympa

En sak som i stort alla partier verkar ha insett är att ungarna måste ha mer gymnastik i skolan igen. Att dom skar ner gympan i plugget till nära noll är helt och hållet obegripligt, att se fysisk aktivitet som något som tär på ekonomin och inte begripa att det i förlängningen är precis tvärtom är kort och gott dumt.
Det är alltså vettigt att man har insett att barn behöver röra på sig, men det gäller faktiskt i lika hög grad vuxna och jag har ett förslag som skulle vara rena rama bingon för nationalekonomin.


Det parti som skulle vilja införa obligatorisk gymnastik på arbetstid för alla i Sverige skulle få min röst på stubben. Ja, inte SD såklart, någon måtta får det vara. Det skulle inte enbart betyda enorma besparingar inom sjukvården, utan även gigantiska vinster för de enskilda företagen. En anställd som har tränat efter egen förmåga på morgonen presterar nämligen långt mycket bättre under resten av dagen. Smartare, snabbare, säkrare, piggare och gladare. Har skrivit om detta tidigare, kortfattat är det så att det finns få saker som är så sunt för företagens ekonomi som att se till att personalen motionerar.

Det lever kvar ett gammal synsätt om att träning är lek och att det är slöseri med tid att träna på arbetstid och att det är 8 timmar som gäller. Det där är mossigt och inskränkt, det handlar inte om hur länge du är på din arbetsplats, det handlar om vad du presterar när du väl är där. Det dräller av klena smaltjockisar som skryter om hur mycket tid dom lägger ner på jobbet, men i själva verket så uträttar dom inte ett skit när dom är på plats.
Att brandmän och poliser ska sköta sin fysik under betald arbetstid ses som en självklarhet, men om man föreslår att sjuksköterskorna som har minst lika fysiskt krävande jobb ska göra det så blir man idiotförklarad.
"Men jag har ju ett jobb som inte är fysiskt krävande, jag sitter ju still hela dagarna" kanske någon tänker. Tänk igen. Ännu större anledning till att låta kroppen göra det den är ämnad för, röra på sig.

Märk väl att jag inte vill att det ska bli en rättighet att träna på arbetstid, jag vill att det ska bli en skyldighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar