lördag

Äkta avundsjuka

Kan inte sluta störa mig på den där påfrestande skäggige fjunisen i 08-Fotboll. Han gick upp i varv av avundsjuka över Bajens makalösa publiksiffror och svamlade om det bara var bönder som egentligen inte håller på Hammarby och han sa på allvar att det på deras matcher bara finns äkta urgårdare och att stämningen är bättre när dom spelar. Som jag skrev igår, pojken är inte klok.
Han kläckte också rätt aggressivt ur sig att man bör titta historiskt (han själv skröt om att han har sett sitt skitlag i 17 år) för att se att dom är ett mer publidragande lag än Hammarby IF. Okej, låt oss se bakåt.


1994 hände något, det var tiden före säsongskorten och när det var 2-3 personer före mig i kön in till premiärmatchen mot Häcken så drog dom igen insläppen och meddelade att Söderstadion var fullsatt. Det var en nyhet med en sån hajp, ingen hade liksom tänkt på att det skulle kunna bli slutsålt på en Allsvensk match. Jag tvingades klättra över staketet mot Nynäsvägen, blev jagad av polisen och fick gömma mig på läktaren för att kunna se matchen.

Sedan dess var Söderstadion så gott som alltid fullsatt, jag räknar nämligen bara långsidorna eftersom den där byggställningen på kortsidan inte var en läktare och de hjältar som vågade ställa sig där får räknas som bonuspublik. Det här gjorde att vår maxkapacitet låg på drygt 10 000 och en hel generation med unga riskerade att gå förlorad  - snacket om gråtande barn som inte kom in är inte bara snack.
Nu har vi en arena som tillåter oss att visa vår fulla potential och vi slår följaktligen alla publikrekord som går att slå i Sverige. Vi var ett monster som låg instängd i en allt för liten grotta.

Pojken i 08-Fotboll ansåg även att Bajens 30 000 innehåller såna som inte går på varje mach (till skillnad mot dom då) och det är väl en självklarhet. En del lyssnar på musik dygnet runt och vissa bara då och då, men alla kan njuta av bra musik när man väl lyssnar.
För min del så får det gärna flyga in chartergrupper från Japan som varken kan svenska eller våra ramsor för att se Bajen. Det är ingen tävling om vem som är mest äkta, alla som vill hålla på Hammarby är för mig välkommen att göra det oberoende av hudfärg, läggning, kön, hejaramskunskaper eller "äkthet". Dessutom så måste man börja någonstans för att kunna bli "äkta".

Att man som gårdare sitter och tycker att 9000 åskådare är mer genuint än 30 000 skönsjungande sköningar när Bajen lirar är patetiskt. Hur man kan vara så pass imponerad av våra publiksiffror att man känner sig nödgad att klaga på det går förbi allt sunt förnuft.


Vilken idiot som helst kan framföra kritik, vilket de flesta idioter också gör. 

Benjamin Franklin 

~~~~~~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar