lördag

Åfan!?

Ibland händer det att det dyker upp inslag på nyheterna som får en att undra vad det är som egentligen räknas som nyhet. För mig så känns det som att något bör vara hyfsat nytt för att kvala in som nyhet.


Igår bjöds vi på något som måste räknas in någonstans i toppen på listan av ickenyheter av SVT. På jättefullt allvar och med myndig röst meddelade man att kan få ångest av att dricka alkohol. Tydligen har Systembolaget slösat bort skattepengar genom att göra en undersökning där man frågade unga vuxna om dom någon gång känt ånger dagen efter en riktig bläcka och inte på något sätt oväntat så svarade givetvis de flesta ja på den självklara frågan. Det som kanske skulle kunna vara en nyhet var att endast 3/4 erkände detta och att resten uppenbarligen ljög. 

Människan har varit fullt medveten om bakfylleångest alltsedan någon korkat grottmänniska för första gången råkade sleva i sig jästa bär och framför allt sedan man började tillverka vin för sisådär 5000 år sen. Men SVT tycker tydligen att det är nytt. 
Ikväll kanske vi får lära oss att det blir mörkt när solen går ner eller att det är trevligt med tjusiga tjejer. LÄGGAV VAFANSÄGERU!!!???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar