onsdag

Elda = dega

I en tråd på FB så tvistas det om huruvida bengaler (dom man eldar, inte folkslaget) hör hemma på bandy eller ej. Bandyn fick böta 5000 kr efter eldandet under premiären mot SAIK och redan där hittar man bränsle för ett blogginlägg med tanke på att bötesbeloppet efter SM-finalen 2013 landande på 75 000 kr, vilket får en att fundera över hur man kommer fram till summorna. 2013 på Friends så var det förbundet som var matcharrangör och Hammarby hade enbart utgifter. Nåväl, tillbaka till premiären i år.
Foto: Bertolotti 

Ett argument för bengaler är att det lockar åskådare - en djuping skrev att han inbillar sig att 40% av åskådarna går och ser Bajen enbart på grund av bengaler, tifo och annat skoj, vad han menar med skoj framgick inte - men den hypotesen faller när man studerar antalet åskådare under de två efterföljande matcherna som nätt och jämt har orkat över tusen betalande.
Egentligen är det hela rätt lätt. Vill man elda så får man se till att det sker så säkert som möjligt, kanske till och med söka tillstånd som man gjort i Bollnäs och sen så får man betala det som det kostar. Att bara bränna bengaler och hävda att det är någon slags rättighet man har och sen låta den fattiga föreningen som man påstår sig stödja få ta smällen är bara barnsligt och difigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar