måndag

Vatten på Mars


Igår "firade" Albin sin första alkoholfria födelsedag på minst 30 år, men 44 år är inte värt att fira med starkare prylar än vatten. Att Selin inte drar i sig en enda liten stänkare på sin bemärkelsedag bevisar att ingenting är omöjligt - det kanske till och med finns vatten på Mars så att man kan fira där i framtiden.

~~~~~~

I vanliga fall är inte Albin så värst förtjust i pangpang-deckare, men Lars Keplers "Paganinikontraktet" växte från tvärtrist till klart underhållande och avslutades med några rader som får en att tänka till. Vi är nog inte så ädla och oskyldiga i Sverige som många verkar tro. Svenska hockeyjuniorer kanske dopar sig, ABBA kanske smakade knark och (Gud förbjude) kanske är vi inte moralens främsta väktare på planeten Jorden.
Så här rundar Kepler av boken.

"Varje dag produceras 39 miljoner patroner till olika skjutvapen. Lågt räknat ligger de militära utgifterna i världen på 1226 miljarder dollar om året. De nio största exportörerna av konventionella vapen är följande: USA, Ryssland, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Italien, Sverige och Kina."

Pang pang, du är död. Men vafan, lite vapenexport har väl ingen dött av och så länge vi ordnar stora jävla insamlingar till stödorganisationer på teve så kan vi ju sova gott. Varför bry sig om några sprängda och lemlästade negrer så länge man kan skänka pengar till Röda Korset.

1 kommentar:

  1. mycket väl skrivet, min gode herre.
    grattis än en gång.

    SvaraRadera