onsdag

The Boxer


När Pia och Albin fixade middag igår så lyckades Selin få ner någonting på sniskan i strupen så att han blev röd i plytet och tårarna rann när han försökte hosta in luft i lungorna igen. Pia frågade om hon skulle dunka honom i ryggen, Albin svarade någonting i stil med "Jjjbbkkhhheeibk" och det tolkade hon tydligen som ett "Ja" eftersom hon blixtfort skickade på en kort, snabb, stenhård högerkrok snett ovanför skuldran på honom - KABLÄFF!. Det kändes som att bli stångad av en galen enhörning och stackars Selin stöp som en vinalkis.
- Vad gör du, du ska ju dunka med öppen hand!?
- Oj, jag råkade använda knytnäven.
Men det funkade, det gjorde så ont att Albin glömde bort att hosta och skrattade så att tårarna rann istället. Klart effektiv metod - lite som att bota huvudvärk med halshuggning.


~~~~~~

Är det 2011 eller 2012 nu? När Jesus föddes så fanns inte begreppet eller siffran 0, så vår tidräkning börjar ju med år 1 e.kr. för att sen följas av år 1 e.kr. återigen. Men och andra sidan så föddes antagligen Jesus på sommaren (om han nu har funnits) och dessutom i så fall någon gång runt år 5 eller 6 f.kr. Kristus föddes alltså 5-6 år före sin födelse som var år ett som följdes av år ett. Glasklart.

The Boxer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar