torsdag

Gör om - gör rätt


Okej, då tar vi det där med de 10 miljonerna som idrotten "fick tillbaka" av Regina Kevius och hennes gäng i Stadshuset.
"Fick tillbaka" betyder att den summan flyttades över från övrig verksamhet inom idrotten, så som vaktmästare och idrottsplatser - klubbarna fick tillbaka stödet för ungdomsidrotten (de klubbar som har ungdomsidrott), men istället fick de sämre service och faciliteter. Stockholm Stad utför just nu en omorganisation bland vaktmästarna, vilket som vanligt betyder att färre personer ska utföra mer jobb och på Zinken lär vi få fortsätta att duscha i kallvatten några säsonger till.
Så går det till när blått parti "ger tillbaka" pengar - har man en total stadsbudget på 32 miljarder så är det tydligen förbannat viktigt att på alla vis sno åt sig 10 miljoner från idrotten.

För er som tycker att idrott får för stort utrymme i stadens budget följer här en jämförelse i hur mycket Sveriges tre största städer lägger på folkhälsan.

Föreningsbidrag

Stockholm 40 miljoner
Göteborg 78 miljoner
Malmö 73 miljoner

Folkmängd

Stockholm 847 073 personer
Göteborg 513 751 personer
Malmö 293 909 personer

Kronor per invånare

Stockholm 165 kr/år
Göteborg 463 kr/år
Malmö 792 kr/år

Grattis Stockholm - vi kom sist igen.

~~~~~~

På tal om blått parti så visade en äcklig moderat upp sig på nyheterna igår och försvarade den nya tolkningen av sjukförsäkringssystemet (utförsäkringssystemet) genom att rapa ur sig att det är jättemånga som har återgått från sjukskrivning till jobb. Jag håller med honom fullt ut att det är många fuskare som har blivit av med sina bidrag, men man måste fråga sig till vilket pris. De som har fått "betala" för att dessa fuskande svin har upptäckts är de allra svagaste, de mest utsatta, de som behöver samhällets hjälp mest av alla - nämligen de som systemet är till för - de sjukaste.

Jag är inte man nog att säga hur man ska komma åt de som fuskar - det kommer alltid finnas kräk som myglar sig fram, som till exempel direktörer med feta bonusar - men jag mår illa av att behöva leva i ett ovärdigt samhälle som låter de svagaste betala, lida och dö bara för att vi inte orkar tänka ut ett bättre sätt att rensa ut alla som tar genvägar. Fy fan.

3 kommentarer:

  1. Du skriver förbannat bra Albin.

    SvaraRadera
  2. Tack, det brukar bli lite bättre när jag är förbannad. :)

    SvaraRadera
  3. Instämmer med "tjotta"

    //Örnen

    SvaraRadera