tisdag

Dalat

Vi har nu hamnat i den markliga byn Dalat uppe i bergen. Barrskog, 10 grader pa kvallen, skor och jacka. Kanns som vi hamnat i en fransk alpby i Kina. Det gar inte att hitta nagonstans att ata, aven fast det kryllar av hotell, som en spokstad. Vi ar dom enda gasterna pa varat hotel och idag nar vi kom hem pissnodiga som smuglare sa var hela rasket last.
 
Idag har vi akt runt med en snubbe i hans bil och borjade med att aka linbana over en dalgang. Pa andra sidan hamnade vi i ett munkkloster som vi inte hade raknat med. Sen gick farden vidare till ett vattenfall som mer var som en stor fors och klantskallarna salde lask men inte bira. Svagt.
Men det var skont att ga runt bland tallarna och alla blommor och gronsaker i en salig blandning.
Sen begav vi oss till vattenfall 2 som visade sig vara ett fall av vatten. Vi kunde knalla under och ha oss.
Hittade en pol med 10-12 krokodiler som visade gaddarna och solade.
V. fick syn pa nagra hastar och red en tur runt stallet medans jag drack olen som jag antligen hittade.
Alla gar runt med feta dunjackor och hackar tander och tittar pa oss som ar sommarkladda och myser i dom dryga 20 graderna och ser ut som om dom tror att vi ska frysa livet ur oss.
 
Det blir bara roligare och roligare att lasa pa deras skyltar. Vem blir t ex inte nyfiken pa vad ett stalle som "Slaph Bitch Hotel" har att erbjuda? Eller varfor inte smyga in till smeden "Phet Long Quc" och spana in vad han pysslar med? Vi bor foresten pa "Lam Pungh Hotel".
 
Till sist idag sa ska jag beskriva lite av bussresan fran Phnom Penh till Saigon.
Till gransen akte vi med en tattarbuss som var totatlt overfull och som extra bonus dammade drivern in halva sin slakt som skulle pa brollopp i en skitby precis vid gransen. Dom sag ut som dom hade plundrat UFF och sken av stolthet. En av dom hade fula skinhandskar och var nagon slags jobbig ledartyp. Sjalv hade jag en fotbollstroja som ar vard ungefar 1000 dollar och skulle val kunnat kopa hela deras by for den summan. Kandes konstigt.
Ledarn lotsade dessutom ombord 4 stora kartonger som inneholl tartan till brolloppet som senare skulle monteras ihop till 4 vaningar.
Sjalvklart sa var detta ett projekt som var omojligt att genomfora utan fiasko. Efter ca en kvart krossades den forsta tartan av en flygande/ramlade ryggsack och nar dom klev av sa sag den en gang sa stolte ledaretypen ut som Asnan Ior. Hans drom om en hemkomst i klang och jubel var lika krossad som hans kartonger med fore detta tartor.

1 kommentar:

  1. 1000 dollar? inte visst jag att du hade en svartgul matchtröja? ;) eller var det york citys??

    SvaraRadera