onsdag

Lång och kort


Både DN och Aftonbladet har idag kommit på att långa typer ofta är bättre utbildade än korta och finner det en smula märkligt.
Eftersom jag själv är en dvärgliknande figur så ska jag försvara dom små och ge en kort förklaring till detta fenomen. Även om det spär på den vänsterprägel som en del läsare tycker att den här bloggen har krånglat till sig.

Om vi går tillbaka i tiden så var det så att den arbetande mannen jobbade hårt, gjorde av med energi, tjänade dåligt och kunde inte ge sig och sin familj tillräckligt med näringsrik mat. Vilket hämmade växten på höjden.
Dom rika behövde inte slita så hårt, åt bra och kunde i lugn och ro växa till sig.
På detta viset fortlöpte det och dom korta blev korta och dom långa längre.

Alla känner till att hög utbildning och och pengar i pluskan går hand i hand. Därför är det idag fler från dom som har det bättre ställt som pluggar. Hos dom skitiga arbetarna är antalet högutbildade färre.

Men det är fel att tro att dom som är långa över lag är smartare än oss kortisar. Är man mindre så måste man röra sig snabbare och tänka snabbare för att kunna konkurera.
Tror ni mig inte så se på fotbollsplanen där dom långa, stora ofta kan leva på att vara just långa och stora. Medan vi små måste vara kvicka och kreativa för att ta en skjorta.
Så funkar det i hela samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar