måndag

17:e breddgraden.

Det har varit en makalos dag! Vi akte ivag strax efter 06:00 med en buss, jag hade inte nagon storre aning om vad det var vi skulle gora och se for det var V som hade bokat och fixat resan till DMZ (Demilitariserade Zonen).
Forst dammade vi ivag 2 timmar rakt upp i begen och hamnade i en liten by vid det gamla spanarberget "Rock Pile" och sen akte vi till militarbasen Khe Sanh som ligger 2 mil fran gransen till Laos. Massa bomber, helikoptrar, kanoner och granater. Pa det gamla slagfaltet odlar man nu kaffe. Vettigare an att kasta bomber pa varandra.
Efter lunchen akte vi till 17: breddgraden som en gang i tiden delade landet i syd och nord. Bombkratrar lite overallt pa risfalten som nu fungerar som vattenreserver.
Sen vidare till Vinh Moc-tunnlarna som vi knatade runt i ca 700 meter darnere 23 meter under jorden. Dom har tunnlarna var ca 160-170 cm hoga sa den har gangen kunde jag faktiskt ga rakt ibland.
Vi stannade aven vid en massa monument som dom ar galna i har och var tillbaka i Hu'e strax efter 18:00.
 
Vi gar vilse hela tiden fast det ar ett litet stalle med vatten och 2 broar som riktmarken, men vi villar oss fel anda hela tiden. Jag tror att dom flyttar pa gatorna pa nagot skumt satt.
 
Annars tycker jag mer och mer att det ar som att blanda Frankrike, Thailand och gamla ohederliga DDR i en stor rora.
 
Vi flyger till Hanoi 08:30 imorgon.
 
Har just atit en middag som jag avslutade med en stor bananshake med rom for 5 kr (10 000 dong). Hela middagen for oss bada kostade 35 kr for rubbet.
 

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att du får en massa kultur i skallen istället för att slå i den som du brukar.

    guran

    SvaraRadera
  2. finns det golfbanor


    lennart

    SvaraRadera
  3. Sålde de nån bira i DMZ?

    SvaraRadera