lördag

Grönvit lördag

Albin börjar lördagen med att läsa Södermalmsnytt på figgan och i en artikel om Hammarby så hittar han sig själv på två bilder.

Nöjd och belåten så sätter han sig i sin jättefåtölj för att se Bajens säsongs-DVD som bjuder på följande.

I inslaget ”Best of Bajenland-TV” kan den som har den vrickade läggningen ta sig en titt på bloggaren Roisin Dubh som är programledare för denna grönvita produktion.

Avsnittet där man kan beskåda ”SVT:s Musikministeriet - delar av Bajenklacken möter kyrkokör” är överraskande underhållande. Särkilt då man får se hur överklassbrudarna i kyrkokören rynkar på näsan när hammarbyarna skickar runt en hela whisky till varandra för att komma i sångstämning.

Sen kommer vi till själva målkavalkaden och där slås Albin av att Bajen gjorde förvånansvärt många mål på hörna 2006. Vanligtvis brukar det bli ungefär ett halvt hörnmål per säsong.

Varför väljer Hammarby att låta Eric Fischbein ta straffen mot GAIS när Paulinho Guará redan har gjort två mål och Bajen leder stort? Fiskbenet missar såklart och därmed måste Bajen vara ett av få om inte det enda laget som har kommit på tredje plats i Allsvenskan utan att ha lyckats göra mål på en enda straffspark. Rätt skönt när man tänker lite på det.

Sengångaren som har redigerat själva DVD:n måste lida av ett svårt beroende av limsniffning. Dom 1-2 minuter långa svarta uppehållen mellan varje match kan ej förklaras på något annat sätt.
Att hon/han helt har glömt att ta med sista matchen mot Öster kan Albin köpa, det är liksom lite Bajen över det. Skivan blir lik föreningen Hammarby, ett finare skal för varje år, men innehållet lider fortfarande lite av växtvärk.

3 kommentarer:

  1. Erkänn att du är så vrickad så att du tjuvkikade!

    SvaraRadera
  2. Tjuvkikade?! Klart som korvspad att jag spanade på rubb och stubb.
    Du är ju en stilig karl.

    Gästerna bidrog till mitt intresse en aning som med.

    SvaraRadera
  3. Som med? Ja, dom bidrog som med, vadårå?

    SvaraRadera