torsdag

UEFA-cupen?


Har letat med ljus och lyckta efter en TV-kanal som sänder Hammarby - Fredrikstad, detta totalhelt utan lycka. Jag vill spela in matchen och imorgon analysera den i lugn och ro. Men UEFA-cupen som antagligen är den tredje största turneringen i världen för klubblag efter Champions League och Copa Libertadores är tydligen ingenting att besvära tittarna med.
Istället bjuds befolkningen på godbiten och bottenmötet i Superettan mellan de röda skräpgängen Öster och Örgryte. Jambalajafinafisken!

För övrigt är det ikväll sjunde gången i år som Bajen spelar på Råsunda. Hemma på Söderstadion har klubben fått spela hela åtta gånger och då har jag räknat med Svenska Cupen mot Norrköping - det blir nio om man tar med genrepet mot Vålerenga.
Det är en skam för vår huvudstad och dess invånare att Hammarby och DIF inte har arenor där föreningarna tillåts spela sina tävlingsmatcher. Om en by som Borås lyckas bygga en arena som håller måttet så borde väl även Stockholm kunna lyckas med en sådan skitsak.

3 kommentarer:

  1. Hammarby-Fredrikstad smakar onekligen mumma för en fotbollsälskare. Vad kan egentligen slå det? Förmodligen ingenting. Blir inte den matchen utsåld så blir ingen match utsåld.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr så blir det antagligen återigen en pinsam publiksiffra som dels beror på spelplats och framför allt att marginalåskådaren inte begriper storheten i UEFA-cupen. Vilka motståndarna är spelar ingen roll, det är tävlingen det handlar om. Man går inte dit för att se motståndarna - man går dit för att se Hammarby. Tyvärr så fattar inte många detta och som hammarbyare skäms jag över det.

    SvaraRadera
  3. Det var stort sagt Albin. Det hedrar dig.

    SvaraRadera