fredag

Röd dag



Den gamla hedniska traditionen att fira vårens ankomst har sakta utvecklats till dagens variant av arbetarnas dag. Fast i ärlighetens namn så bryr väl inte så värst många om det där med att vifta med röd flagg och demonstrera på gator och torg, utan dom flesta är mest nöjda över att få vara lediga en dag. Varför inte passa på att lite hedniskt fira vårens ankomst.

Men om ni tycker att det är skönt att vara ledig en dag så kanske ni skulle ta och överväga att bli kineser (i alla fall flytta till Kina) för där är dom lediga en hel vecka med start idag. Med tanke på hur många dom är så blir det förbannat mycket ledighet.

I USA så har dom kommunistnoja och vågar inte fira arbetarnas dag samma dag som alla andra utan kör sin egen Labor Day första måndagen i september.

Storbritannien dammar av sin knegardag första måndagen i maj. I Tyskland gäller första maj som firardag vilken dag i veckan det än må vara efter en liten urspårning när nazisterna först gjorde om dagen till "Arbetets Dag" och dagen därpå 2 maj 1933 förbjöd alla fackförbund. Men nu kör germanerna på i gammal god stil igen.

Att det firas först maj i öststaterna är givetvis en självklarhet.

1 kommentar:

  1. Själv var man åter igen med i Syndikalisternas tåg..Det måste vart en 7-8 år sedan sist. Det var ett faaaan så mycket större tåg än vad man vad sig med.
    Fan.. Det är ju revolt varning!!!!

    Bajenuffe

    SvaraRadera