fredag

Feyenoord-mannen


Nu när det endast är en vecka kvar tills Spider, Skuggo och Albin sitter på planet till Tvärtomlandet så ägnar Albin sina vakna nätter åt att minnas både det ena och det andra från alla sina resor dit bort. Inatt fnissade han för sig själv när han kom att tänka på Feyenoord-mannen.

Det var en lång smal smugglare från Göteborg som Albin träffade en kväll på Lamai Beach på den tiden Lamai fortfarande var en aning exotiskt och lite farligt med alla sina gamla svenska kåkfarare som har skapat sig en egen liten koloni just där. Den långe narkotikasmugglaren och Albin började språkas vid och av någon anledning så kände sig tydligen smugglaren manad att lära Albin allt om vilka olika tullstationer mellan Norge och Sverige som lämpade sig bäst för hans val av yrke, plus ett och annat knep som till exempel hur man på bästa sätt tejpar fast haschkakor på kroppen och andra yrkeshemligheter.
Albin var måttligt intresserad, men höll god min och ägnade istället sitt intresse åt att fylla på dom bådas groggar i en jämn och hög takt. Albin var då fortfarande en ung man och tålde stora mängder sprit så kvällen blev blötare och blötare för att som vanligt sluta i totalt mörker.

Dagen efter satt Albin och drack frukost vid några bambubord en bit upp från stranden när han fick syn på en lång figur som släpade sig fram och som var likblek på vänster sida av kroppen, alltmedan höger sida av huvudet, höger arm och ben lös signalröda - dessutom hade han bara en flippflopp-toffla på sig. Han såg alltså ut som en vandrande Feyenoord-teka (fast med röd ärm på röd sida) och därav hans smeknamn.
Det visade sig att Albin hade hällt i smugglaren från Götet så pass mycket Sang Som att han inte hade hittat tillbaka till sin bungalow och istället gått och slafat på stranden. När han sen vaknade låg han på vänster sida och solen stekte hans högersida - han vaknade av att tidvattnet började skölja över honom och spolade bort ena tofflan.

Så kan det gå och några år senare så ringde han hem till Albin och berättade att han hade köpt en kåk för 600 000 kr i Pattaya, så hans yrkesval hade tydligen betalat av sig. Eller som han sa själv när han ringde.
- 600 000, man e förjevla goo i huvve!

1 kommentar:

  1. Ha ha , ja så kan det gå! Kul story!
    Ser att Albin har god smak vad det gäller Thailändsk alkohol.

    //Örnen

    SvaraRadera