tisdag

Ballon d'Or och bortförklaringar


Är det inte lite märkligt att Lionel Messi är den förste spelaren från Argentina som belönats med Ballon d'Or (världens bäste spelare). Det finns och har ju så att säga funnits en och annan vass lirare med härkomst från det där landet. En av dom var dessutom bra på att spela boll med ena handen 1986 och hur den lille krullige killen INTE någon gång har krönts till världens bäste fotbollspelare är en större gåta än universums storlek.

Vet ni vem som vann priset 1986 - jo en viss Igor Belanov. Okej inget ont om den pojken, men vafan. Diego kom inte ens med på tre i topp och det gjorde han inte heller 1990 och det får så att säga glansen på det där priset att falna rätt kraftigt för att istället ersättas med ett löjets skimmer.
Faktum är att Maradona aldrig någonsin röstades fram som någon av värdens tre bästa spelare. Kom igen...

(Alfredo Di Stéfano vann -57 och -59, han föddes förvisso i Argentina men han hann med att vara både colombian och spanjor innan han la pjucken på hyllan.)

---------------

När idag Albin tränade i svinottan så såg han på nyheterna hur en skrynklig Reinfeldt försökte slingra sig ur klavertrampet med sjukförsäkringen. Han fick bland annat frågan om hur det kommer sig att det ha sa för några år sedan aldrig blev verklighet och att det ändå pissades på svårt sjuka - han svarade med sitt allt plufsigare ansikte - "Mmmbbmmpllm" eller nått i den stilen.
Varför inte stå upp som en man och säga det som alla ändå ser - "Vi gjorde bort oss, förlåt".
Istället blev han putt som ett litet barn och gnällde om att alla bara gnäller på honom istället för att göra och hitta på nått själva. Han behöver inte oroa sig för det - vi kommer att göra något - vi kommer att rösta bort den där clownen och han fula fru så det bara sjuuuuunger om det.

Hur kommer det sig att det bor flest moderater på Östermalm - borde det inte vara så att man känner att man har råd att dela med sig om man lever i överflöd. Istället verkar det som att desto mer stålar folk får desto girigare blir dom. Märkvärdigt det där.

8 kommentarer:

  1. Johannes Hall fick inte heller Guldballongen...

    SvaraRadera
  2. Däremot har han fått en egen sång av Stortorgets svar på Povel Ramel.
    Vilket är störst?

    SvaraRadera
  3. Oj, det var en hedrande jämförelse. Det borde innebära att jag är Sveriges mest okände Karamelodiktstipendiat!

    SvaraRadera
  4. De ändrade reglerna i mitten på 90-talet. Förut delades Guldballen ut till Europas bästa spelare. Di Stefano räknades som spanjor när han fick det. Troligtvis genom något mygel från Franco och Bernabeu.

    SvaraRadera
  5. Jaha, det förklarar ju så att säga en del.
    Känns ju som att Diego borde legat bra till annars.

    Ooooh Diego Maradona, ooooh Diego Maradona he put the english out out out!!!

    SvaraRadera
  6. Sjukt att inte Maradona fick den...
    Hade med lite om Bajen och t.o.m en lagbild på Nöjesbloggen. Kanske Albin gillar det inlägget?:)

    http://nojesbloggen.blogdog.se/blog.php
    Ha det bra/Tom

    SvaraRadera
  7. Man tar sig för pannan Albin. Din okunskap är spektakulär.

    SvaraRadera
  8. Okej, Benke Bratt. Har Diego fått det där priset eller har han inte fått det där priset - oavsett regler och orsak. :)

    SvaraRadera