torsdag

Rättvisa till varje pris

När Albin satt och trampade motionscykel innan han gick till jobbet imorse så hörde han på nyheterna att man har bestämt att i framtiden ska minst 40% av alla brandsoldater vara brandkvinnor. Selin ser inga problem med det - kvinnor är najs - men då ska samma intagningsregler gälla både kvinnor och män. Är det så att man låt oss säga bland annat ska klara av att göra 4x10 i benböj med 120 kilo på stången så är det den vikten och det antalet repetitioner som gäller oavsett kön. För det är ju så som Albin tidigare har påpekat att elden tar ingen hänsyn till vilket kön det är på brandsoldaten som kommer och hjälper dig och din familj ur lågorna.
Om det börjar brinna hemma hos Albin så skiter han i om det är en tjej, kille, transa eller bofink som kommer till undsättning - bara den figuren är stark och uthållig nog att klara av sin uppgift.

Det sägs ju att killar har sämre simultanförmåga än tjejer - även om Albin klarar av att lyssna på musik, porrsurfa och vifta på tårna samtidigt - och tjejer upplyser även gärna oss män om att vi inte är lika smarta som dom är. Okej, låt oss säga att det är på det viset och låt oss säga att det finns ett yrke som är extremt viktigt för samhället där det krävs både intelligens och simultanförmåga - ska man då anställa en puckad snubbe istället för en bra mycket mer lämpad tjej bara för att det ska vara rättvist. Rättvist för vem? Inte för familjen som brinner inne i alla fall på grund av att någon byråkrat ska få fina siffror att visa upp på något svettigt möte.

---------------------

Idag ska Olle, X:et och Patrik iväg på landslagsuppdrag och Albin har nu på morgonen lagt deras tvätt i torktumlaren så att grabbarna slipper åka iväg med blöta kalsonger.
Hammarby har alltså världens bästa back, Elitseriens formstarkaste mittfältare och Sveriges vassaste målskytt i truppen och ändå ligger laget nu utanför slutspelsplats. Albin hinner bara se 10-15 minuter av varje match och kan inte säga att han är någon förståsigpåare när det gäller bandy - men han fattar att ett sådant lag borde ligga högre upp i tabellen.

---------------------

Skumt - precis när Albin hade skrivit klart det där sista så klev världens bästa back in på Selins kontor och sa godmorgon på sitt överlugna sätt. När man skriver om trollen...

4 kommentarer:

  1. Albin verkar ha ett omväxlande arbete , allt från kontorsarbete till att tvätta kalsingar..låter iaf inte långtråkigt!

    //Örnen

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Albin vad det gäller brandmän/kvinnor o som sagt samma intagningsregler ska gälla för båda kön!!
    Inget ont om kvinnor men jag har svårt att tro att 40% kommer att bestå av kvinnor i framtiden.
    Det krävs t.ex en skaplig fysik , betydligt högre än den genomsnittlige mannen.
    //Örnen

    SvaraRadera
  3. Örnen> Det stämmer att det är omväxlande...minst sagt. Det är världens bästa jobb - vill inte byta med någon på hela jorden. :)

    SvaraRadera
  4. Man blir lätt avundssjuk på såna som du , som verkligen älskar sitt arbete...
    //Örnen

    SvaraRadera