tisdag

Rättvisa siffror




Sorry Mundebo - det måste bli ännu mer bandy här hos Albin och den här gången ska det handla om kosing och om tittarsiffror.

Varje år så får Fotbollförbundet sjukt många miljoner från TV-bolagen som dom sen delar ut en del av till klubbarna. Ishockeyförbundet får i sin tur sinnessjukt många miljoner som även dom delar ut en del av till klubbarna - så mycket att det finns reservmålvakter i Elitserien i ishockey som tjänar nästan lika mycket i månaden som alla Hammarbys bandyspelare gör tillsammans.
Som jämförelse kan jag berätta att Bandyförbundet inte får en enda krona från TV utan istället betalar förbundet TV-bolagen för att dom ska vara snälla och visa bandy på burken.

Nu tänker väl någon att det inte är så konstigt det där på grund av att det styrs av marknaden och hur många som vill se respektive sport på TV. Det är helt riktigt förutom att det faktiskt är konstigt ändå eftersom det borde betyda att bandyn faktiskt är förtjänt av en långt bättre överenskommelse.
Som ett litet bevis på detta kan man jämföra tittarsiffrorna på de två matcherna Villa - Hammarby i bandy och premiärmatchen i fotbollens Allsvenska mellan Kalmar och IFK Göteborg. Bandymatchen lockade dubbelt så många TV-tittare.
Nog sagt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar