fredag

Teknikens värld


Hittade en artikel på nätet som handlar om de 10 värsta felbedömningarna och spådomarna gällande teknik. Vad sägs till exempel om sir William Preece som år 1878 kläckte ur sig att telefonen bara var för jänkare eftersom det fanns så många springpojkar på Brittiska postverket.

Eller framtidstittaren Alex Lewyt som 1955 på fullt allvar trodde att man då inom tio år skulle se kärnkraftsdrivna dammsugare.

Ljushuvudet Erasmus Wilson upplyste år 1878 alla som orkade lyssna att efter världsutställningen i Paris så skulle det elektriska ljuset släckas och ingen skulle höra talas om det efteråt.

Darryl Zanuck trodde 1946 att TV-apparaten skulle vara en fluga som höll i sig i max 6 månader eftersom folk skulle tröttna på att sitta och glo på en trälåda.

1977 sa en viss Ken Olson - chef på Digital Equipment Corp - att det inte fanns någon anledning till att någon skulle vilja ha en dator i sina hem.

Undrar vad dom kommer att skratta åt i framtiden. "Idioterna fattade inte att alla verkligen behöver en simpöl på månen" eller "Hur kunde dom leva utan digitala bajssugare".
Själv hoppas jag att någon fort som fan uppfinner en mojäng som på något magiskt vis trollar bort dåligt morgonhumör och bakfylla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar