söndag

Vuxendagisförnedring AB


Eftersom jag i veckan har utlovat några rader om det här med jobbcoacher så är det nu på veckans sista dag dags att ta tag i det och det blir en liten historia från det som måste ha varit en slags värdelös föregångare till den där idiotin.

När Albin i mitten på 90-talet tvingades till en 2 veckor lång jobbsökarutbildning i äkta Kalle Anka-stil på Münchenbryggeriet tillsammans med ca 200 andra stackare som Arbetsförmedlingen hade bestämt sig för att slösa bort både tid och pengar på så hamnade han i en grupp som fick kalla sig för "Tigrarna". Alla delades in i grupper på 8 personer och alla fick namnbrickor med gruppernas namn på - utöver"Tigrarna" så kunde man hitta "Lejonen", "Antiloperna" och till och med "Flodhästarna".
I gruppen "Tigrarna" kunde man förutom Albin finna tre som hade haft egna företag, en lärare, en jordenruntresenär som just hade kommit hem efter en tripp på 20 år och några till som faktiskt kunde tänka helt själva.

Det var mycket hokus pokus som gick ut på att de hade en inre kraft som dom borde hitta så att alla skulle upptäcka att de inte var helt odugliga och faktiskt - med världens röta - kunde få ett jobb.
En dag fick alla två hundra (de satt hela tiden i en stor jävla sal som hade en scen) en mutter och ett varsitt snöre, sen skulle snöret träs igenom muttern och hållas upp och när muttern började röra på sig så berodde det tydligen på den där inre kraften som gav folk jobb.
Sådär fortsatte det med tågymnastik, tydande av olika streckgubbar och liknande djupheter som låg på en nivå för ovanligt tröga femåringar.

En dag fick varje grupp lägga sig på rygg på scenen och sen inför övriga bära runt en av gruppens medlemmar på armarna för att på så sätt illustrera att "tillsammans är vi starka och vi kan därför få jobb".
Albin vägrade såklart.

- Men Albin, du måste ju lära dig att ni är starka tillsammans.
- Vi söker inte jobb tillsammans, utan som individer och att jag vägrar förnedra mig på det där viset bevisar att jag är en stark individ.
- Men...
- Stick.

~~~~~~

1-0 Gerardo Osten Ariel Nahuelpan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar