måndag

Kärnkraft kanske inte tack


I serien "Saker vi gör idag som man kommer att skaka på huvudet åt i framtiden" - som till exempel att det är helt och fullt tillåtet att förgifta sig själv och förkorta livet med tobak och alkohol, alltmedan vi slänger folk i fängelse för hantering med droger som är mycket mindre skadliga - har vi idag kommit till sättet vi framställer el på.
Efter det som händer i Japan i dessa dagar så har väl var och en funderat lite på det här med kärnkraft och hur obehagligt farligt det är. Personligen är jag för kärnkraft av den enkla anledningen att jag för tillfället inte kan se någon annan lösning som fungerar bättre, men jag är likväl totalt övertygad om att i framtiden så kommer folk att tycka att vi var riktiga arslen. "Varför höll dom på med den där livsfarliga kärnkraften när man bara behöver stoppa in sladden i en tall?" liksom.

Man kan ju även tycka att vi borde kunna hitta ett vettigare sätt att ladda våra batterier på, i alla fall med tanke på att solens strålar på en timme träffar jorden med energi som skulle räcka för hela världens energiförbrukning i ett helt år. Vem vet - solen kanske är en lysande idé.

1 kommentar:

  1. Solkraft! Ja...Så enkelt. Att ingen tänkt på det tidigare:) Du är bäst Albin.

    SvaraRadera