onsdag

AB Egoism


Sänkt skatt för oss lyckligt lottade som har jobb eller pension - eller som man brukar säga ute i verkligheten - sänkt skatt för alla utom de sjuka och arbetslösa.
Jippie! Vad modernt och jättebra för mig som är frisk (förutom evig ryggvärk, ett blint öga och en liten släng av idioti), men tyvärr så handlar det ju inte om mig, det handlar om landet Sverige som jag lever i tillsammans med en massa andra medborgare, men gunås är inte alla friska, har jobb och alla är verkligen inte lyckliga.

Snicksnacket om att den lägre skatten ska stimulera folk till att jobba får mig bokstavligen att må dåligt, är det någon som på allvar köper de där valserna. Om vi som har jobb jobbar mer så betyder det såklart att alla som sitter på avbytarbänken och hoppas på några minuters speltid kan glömma det och istället gå in och duscha direkt. För tro det eller ej, de flesta arbetslösa VILL ha jobb och så gott som alla sjuka VILL vara friska och kunna jobba.
Att säga till en arbetslös och/eller sjuk att den sänkta skatten ska få in dem på arbetsmarknaden är lika ouppfostrat och vidrigt som att kliva in på en begravning och ställa sig och pissa på liket.

Men för fan, kör bara - om du är en av oss som har haft tur i livets och Svea Rikes tärningsspel, har hälsa och kneg så kan du se fram emot några svettiga dollar till i pluskan efter nyår - alltmedan de svaga endast kan vänta på att hela skiten bara tar slut.

Vi har ett sjukförsäkringssystem som har havererat och samtidigt sänker vi skatterna för de som smaskar räkmacka - svunnen är den tid då jag var stolt över att vara svensk.

1 kommentar:

  1. Det värsta är att jobblöneavdraget också är ett sätt för alla arbetsgivare att hindra löneutvecklingen för arbetstagarna. Folk får mer i fickan och blir nöjda innan de tänker till.

    Men det handlar ju om mer saker än det. Högre lön för många yrkesgrupper är en fråga på ett mer ideologiskt plan och fortsätter man inte att öka på och förhandla upp lönerna så blir klyftorna ännu större...

    SvaraRadera