måndag

Miljonprojektets baksida




Egentligen så borde jag skriva något onödigt långt om premiären i Superettan en dag som denna, men jag är helt enkelt alldeles för nojig för att orka samla tankarna för en sådan uppgift. En bra start på serien och den här säsongen kan bli en succé, men med några inledande fiaskon (läs Norrtälje) så kommer domedagsprofeterna raskt att vässa sin giljotiner och ropa efter rullande huvuden.

Nej, istället lägger jag in dessa bilder som Albin tog igår när han och Pia gjorde ett besök i miljonprojektförorten Vårberg där de båda växte upp och gick i samma skola. När man tittar på bilderna så förstår man verkligen hur svårt det var och är för barn att växa upp i en betongförort - nä, tacka vet jag de lyckliga barn som får uppleva sina unga år på vischan bland spenaten.
Bilderna är tagna 5 minuters gångväg ifrån Pias föräldrars hus som som sagt ligger i gettot Vårberg.

Det gamla huset är Skärholmens gård och där hade BK Borsten en av sina första legendariska fester. Mitt under kalaset så dök det upp ett gäng karateklantar från Fittja-Norsborg för att av någon anledning mucka gräl och visa sig på den styva linan - man kan väl säga så här, det var en ganska vissen idé. Kung Fu-turkarna hade minst sagt valt fel fest för ett sådant löjligt upptåg och jag kan kort beskriva resultatet på följande vis, dom fick ont och dom som inte hade ont låg och sov i ambulanser på vägen därifrån.
Vad lär man sig då av detta - jo att det är onödigt att vara dum och elak när man istället kan kramas och ha kul.

Det finns fortfarande platser kvar till festen på lördag, så det är bara att kontakta Albin så trollar han fram inträdesbiljetter.

5 kommentarer:

  1. Nere vid Vårberg river...

    SvaraRadera
  2. Var ligger vårberg?

    //Avgå

    SvaraRadera
  3. Mellan glamorösa Skärholmen och Vårby Gård. :)

    SvaraRadera
  4. Valla runt pajasen utan vänsterfot där så han lär sig...

    SvaraRadera
  5. Helt säkert en upplevelse (på både gott o ont..?) att parta med B.K Borsten...men förmodligen för "ansträngande" även för en gammal partyräv som undertecknad!

    //Örnen

    SvaraRadera