onsdag

Moderna röksignaler


I en del fattiga länder så har dom utvecklat ett snitsigt system där man kommunicerar via mobiltelefon utan att det kostar något och det hela går ut på att man använder sig av så kallade missade samtal. Man ringer upp någon och lägger på (säger man lägger på fortfarande) innan den man ringer till hinner svara och då kan till exempel ett missat samtal betyda "ja", två missade "nej", tre "älskar dig" och - vem vet - fyra kanske betyder "ställ dig som en Saab med öppen baklucka, pappa är snart hemma". Det är bara fantasin som sätter gränser och den gränsen sätter man ju lite där man vill.

Hur som helst så har det här spridit sig så pass mycket att i Bangladesh utgör missade samtal ca 70% av mobiltrafiken, bengaler är ju kända för att brinna för ekonomiskt vettiga lösningar. Så om du i framtiden blir debiterad av din teleoperatör för missade samtal så kan du skylla på bengalerna, dom får ju ändå skulden för allt möjligt, det verkar ju till exempel vara deras fel att det existerar fotbollsvåld.

~~~~~~

Ibland när man gottar sig och läser en bok så kan man fastna extra länge vid en mening och igår läste Albins öga följande stycke om och om igen.

"Han hade en bakgrund inom elektroniken, men i början av 80-talet bestämde han sig för att bli alkoholist och ödelägga sitt äktenskap och driva bort sina vänner på det brukliga sättet."

Det är något fängslande och obehagligt imponerande med personer som verkligen bestämmer sig för att riva precis allt ända ner till grunden. Varför vet jag inte - det kanske är en smula lockande.

~~~~~~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar