onsdag

Sotar-Johnny

Ibland kommer man att tänka på saker utan att riktigt förstå varför och vart den tanken kom ifrån. I min skalle ploppade en liten episod upp som utspelade sig när min gamle sotarkollega - som vi kan kalla för Matte eftersom han heter så - delade lägenhet med punklegenden Johnny Thunders i Örnsberg. Hur det kom sig att just dom där två galningarna bodde ihop är en helt annan historia.

För er som av någon anledning inte vet vem Johnny var (morsan t ex) så kan man kortfattat säga att han var en av punkens pionjärer, lirade i band som New York Dolls, The Heartbreakers, föddes i New York och dog i New Orleans 1991 endast 38 år gammal. Horsepundare har en ovana att dö unga.

Johnny Thunders 1952 - 1991

När Matte titt som tätt försov sig på grund av det stökiga leverne det förde med sig att dela kvart med Johnny så brukade sotarmästaren komma och hämta honom och skjutsa ut honom till knoperiet, det här var en sån morgon. Under tiden när Matte borstade tänderna och gjorde sig redo så gick mällarn ut i köket och där satt Johnny som just hade skjutit i sig morgonsilen och således var på ett finfint humör. De två språkades lite tills Matte blev klar att gå och i hissen ner sa mällarn.
- Hörrudu Mats, den där Johnny var en trevlig kille, tror du att han vill ha kondis (anställning) som knopare.
- Nä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar