fredag

Munnen efter matsäck

Som jag skrev häromdagen så spelar ikväll Borsten den första matchen någonsin på Zinkens nylagda plastgräsmatta. Matchen börjar 18.00 och det kommer att finnas kalla kompisar och glada öl på läktaren, så ta dig gärna dit om du vill känna att du lever.

Ängelholm, Superettan
I skuggan av denna premiär så kämpar som de flesta vet Ängelholms FF mot ett konkurshot, BK Borsten firar nästa år trettioårsjubileum och har aldrig missat en inbetalning. BK Borsten spelar nämligen på en nivå som klubben har råd med och det borde även Ängelholm och andra klubbar med vatten över sina huvuden göra.

BK Borsten, division 6
Man skyller nu på kommunen som inte har rustat deras skitarena för spel i näst högsta serien och att man därför tvingades spela de inledande hemmamatcherna i Helsingborg. En gissning är att kommunen - som varje år får sisådär 200 miljoner i bidrag genom den så kallade Robin Hood-skatten - kanske inte har råd med att investera i en nedsliten idrottsplats. Superettan kanske helt enkelt är en för hög nivå för ett lag som ingen bryr sig om. Dessutom så blir den klagosången rätt falsk om man ser till att deras tragiska publiksnitt förra året var 695 åskådare (Borsten 133 enligt förbundets hemsida) jämfört med 511 bönder i snitt hittills i år.

Nu vill klubben låna/få 2 miljoner av kommunen för att kunna betala spelarlöner - antagligen med pengar som kommer i bidrag från Stockholm - men vad ska dom göra nästa månad, låna/få 2 miljoner till? Hammarby har de senaste åren genomgått ett stålbad och sanerat sin ekonomi genom en vidrig vandring i skitserien Superettan. Ska vi stockholmare nu rädda en misskött klubb (läs Helsingborgs IF) på vischan som egentligen hör hemma ett par divisioner längre ner i seriesystemet. Nej tack.

Jag hoppas att Ängelholms kommun tar sitt ansvar och satsar våra skattepengar på sjukvård och daghem och att Bajen sen vinner återstående matcher så att det inte blir något snack om att vi förtjänar ett avancemang tillbaka till Allsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar