onsdag

Phnom Penh

Nu ar vi framme i huvudstaden och V. vill aka harifran sa fort det gar. Risken for att bli robbad ar tydligen stor och det liksom kanns. Lurigt stalle.
Vi akte med tokfull minibuss 06:00 till en gammal eka i en by som var det fattigaste jag sett och tusen ungar ville salja baugetter och fransk ost till oss. Sen tog ekan oss genom en slags halvt uttorkad flod med en massa ungar som blev bogserade i rader i urholkade stockar till skolan som lag pa pontoner ute i vattnet. Det var en hel by som guppade runt med kyrka och hela baletten. Efter det fibblade dom over oss till en lang platburk som tydligen var expressbaten. Med den akte vi i 6 timmar pa Tonle Sap som ar sydostasiens storsta sjo och sen pa en flod till in hela vagen till staden.
Vi bor pa ett halvtaskigt guesthouse med en flummig brygga med bar och biljardbord vid liten sjo som jag inte vet namnet pa.
Vi aker till Saigon 06:30 imorgon bitti.
 
Nar vi vaccinerade oss sa tanten att det inte fanns nagon malaria har och att vi ej behovde ta piller for det. Nu har vi fatt reda pa att det ar tokvanligt i hela Cambodia. V. har redan bus-stora myggbett, men dom kliar inte skumt nog.

2 kommentarer:

  1. Totte, vi ska anställa en hustomte. Är du intresserad? I så fall ska jag lobba för dig.

    SvaraRadera