tisdag

0-0 i Halmstad

Nu är timmen sen, därav blir det endast några få korta notiser från kvällens mållösa match mellan Halmstad och Hammarby. En match som innehöll fler målchanser än vad jag har hårstrån. Tolka det hur ni vill.

Halmstads Martin Fribrock är ägare till världsfotbollens mest vildvuxna ögonbryn. Har han stulit dom från King Kong? Vet i så fall King Kong det?
Fribrock är tvungen att springa löjligt lutad bakåt för att överhuvudtaget kunna se något. Denna fasansfulla hårbeklädnad som är placerad mitt i hans pojkansikte är inget annat än grotesk. Han förvandlar fotbollen till en freakshow.

Innan matchstart så förvånades TV-speakern över sättet som publiken buade ut Halmstads spelare på, tills han upptäckte att det var dom tillresta hammarbyarna som stod för den insatsen. Vilken idiot, om man har fotboll som jobb så måste man känna till att publiken i Halmstad inte låter. Menar då såklart den lokala delen av publiken, att vi hammarbyare har för vana att låta vet alla.

Att Max von Schlebrügge inte är landslagspelare är en lika stor gåta som varför dom slutade tillverka Raketost.

Den lätt efterblivna befolkningen som bor i Halmstad är stolta över sin fula skitstrand Tylösand och det vet var och en, men jag tycker att dom överdrev sin sjuka vilja att visa upp den när dom spred ut fanskapet över gräsmattan på Örjans Vall.
Har inte sett spelare fladdra omkring och ramla så mycket sedan Matte Werner var där och tacklade skiten ur blåskjortorna.

Om man för låt oss säga tre år sedan hade påstått att Bajen i framtiden (nu) skulle spela med Klebèr Saarenpää och Louay Chanko som innermittfältare så hade man förmodligen helt rättmätigt blivit mulad med avföring.

När domaren bevisade att han inte äger någon känsla för spelet och gav Sebastian Eguren hans andra gula kort och visade ut honom för en frökentackling så visade han även upp en talang för att döma fotboll som ligger på samma nivå som Maria Borelius talang för politik.

Nu när det verkar kört i år så kan man börja drömma om nästa säsong. Då hoppas jag att Hammarby har vett nog att svida sig i samma gröna nyans på tröjan som på byxorna. Där kan Kappa inte vara helt nöjda med årets insats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar