torsdag

Senaste Amerikakriget


Dagligen hör man på nyheterna och läser i tidningarna om Irakkriget.
Det får mig att undra, är vi i krig med Irak? Jag är i alla fall inte i krigstillstånd med Irak eller något annat land heller för den delen.
Borde det där sjuka kriget inte kallas USA-Irakkriget? Eller varför inte rätt och slätt USA-kriget, för som jag har begripit det hela så är det jänkarna som står för den största delen av själva krigeriet.

Åk till Vietnam och börja prata med någon om Vietnamkriget så tror dom säkert att du har tomtar på loftet. Men om du istället nämner Frankrikekriget eller Amerikakriget så är alla med på noterna.

Förstår inte varför vi alltid måste se på alla krig som dårarna från USA sätter igång från deras synvinkel. Som om vi vore nått jävla lillebror-USA som jämt står på deras sida. Det kanske kommer som en överraskning för vissa, men det bor faktiskt levande människor i dom där stackars länderna som dårfinkarna från staterna väljer att bomba skiten ur.
Dom människorna är värda respekt och behöver vårt stöd bra mycket mer än vad USA gör.

Ett problem man stöter på om man väljer att kalla det som nu pågår i Irak för Amerikakriget är att det blir svårt att avgöra vilket krig man menar. USA startar ju krig till höger och vänster (mest vänster) hela tiden.
Vad skulle vapenindustrin annars säga?

1 kommentar:

  1. Du kanske borde ägna din tid till att numrera jänkarnas krig istället för att ägna dig åt navelskåderi.

    SvaraRadera