onsdag

Snusförnuft


På nyheterna frågade dom en man som nyss hade köpt snus som skulle räcka till hela Kiruna i ett år om hans åsikt om höjningen av skatten på tobak som träder i kraft vid årsskiftet. Han menade att han var motståndare till höjningen på grund av att han ansåg sig själv vara ”tobaksnyttjare” och att denna ökning kommer att påverka hans ekonomi.

Där har vi en man som lider av svår förnekelse, för är man så pass beroende av en drog så man är tvungen att hamstra mängder på grossistnivå så är man knappast en ”nyttjare”. Har svårt att tro att han bär hem det där elefantlasset och sen ”nyttjar” en liten snus då och då. Det är det mer troligt att han vaknar kallsvettig mitt i natten och är tvungen att släpa sig upp och fylla på blodomloppet med nikotin.

Han är helt enkelt en tvättäkta ”tobaksmissbrukare”, precis som dom flesta som använder drogen nikotin är.
Ofta får man höra missuppfattningen om att nikotin inte är en drog för att man inte blir ”konstig” av den som av t ex alkohol. Men det handlar inte om hur man blir när man tar drogen, utan vad som händer om man inte tar en drog som man är beroende av. Som när alkoholister super sig ”nyktra” för att sluta skaka.
Nikotin är en av dom mest beroendeframkallande drogerna och är man beroende av en drog och behöver det giftet i kroppen för att kunna fungera så är man missbrukare.

Försök föresten ta snusdosan från någon snusare som inte har fått en prilla på ett tag så får ni nog fanimej se på någon som beter sig ”konstigt”.

Märk väl att jag inte tycker att det är något fel att vara tobaksmissbukare, möjligen tycker jag att det kan verka lite onödigt.

2 kommentarer:

  1. Jaja, du har rätt förstås,

    men det var en jävla ful bild du hade skakat fram.

    SvaraRadera
  2. Ja, jävlar och den blir bara värre ju mer man tittar på den. Vad ska det föreställa att dom gör?!

    SvaraRadera