torsdag

Lästips




Efter det att jag bläddrat mig igenom den utmärkta boken ”Lasermannen” så parallell-läser jag nu ”Om tingens natur” som skrevs av den romerske poeten Titus Lucretius Carus seklet före vår tidräkning och boken ”Buddha i världen” som har snickrats ihop av författaren Pankaj Mishra (bilden här ovanför).
Rekommenderar varmt den senare skriften – den bör gillas av dom flesta – man får inte bara lära sig om buddhismen som religion (är det en religion eller bara ett fiffigt sätt att tänka på?) utan även om historia och lite om varför vår värld ser ut som den gör.

Boken får mig att fundera på hur vår tillvaro skulle se ut om buddhismen bildade skola för vårt sätt att tänka - istället för som nu - när det i grund och botten är några feta homofober i Amerikas sydstater som väljer president i USA genom att pumpa in oljepengar till den lallare som dom vill ska kanditera till Vita Huset och som på så sätt sätter norm för västvärldens och därmed resten av världens sätt att tänka och leva.

Vidare får det mig att reflektera över varför dessa fega stackare känner dig manade att pracka på övriga världsbefolkningen sitt tragiska sätt att leva och hur det kommer sig att fega män i alla tider har valt att feltolka både bibeln och koranen för att kunna förtrycka kvinnan och för att dom är livrädda för den lilla bögen som bor i dom och som ibland tittar fram – något som tvingar dom att skylla på både djävulen och förvirring för att på så sätt rättfärdiga dessa erotiska utsvävningar.

Om Jesus hade levt idag så hade han förvandlat deras vin till vatten och sen asgarvande knullat dom i röven hela bunten.

Ni vet väl föresten att Buddha, Mohammed och Jesus är eller var samma tjej/kille och att hon/han en dag återuppstår och i det moderna samhället börjar hon/han då skriva en blogg och den bloggen kommer att för all framtid förändra vårt hem jordklotet till en bättre plats att vistas på.

Kanske läser du just nu denna blogg…

Råck Ån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar