tisdag

På rymmen


På tisdagskvällen besökte Albin för första gången ”V” i hennes nya lägenhet på andra sidan trendsöder. Hon har verkligen flyttat så långt det går att komma från Albin om man fortfarande vill befinna sig på Södermalm – och det vill varje människa med sunt förnuft. Det är så långt att Albin fick kramp i vänster ryggsida när han hade knatat två tredjedelar av sträckan och då befann han sig bara vid polisstationen på Tjärhovsgatan.

Lägenheten var som väntat jättefin med sin stora terrass och Albin blev imponerad av alla uttag för el, telefon, taklampor och bredband som fanns vart man än vred huvudet och tittade.
Men Albin fick även en tår i ögat när han såg sina gamla kompisar möblerna och alla dom andra pinalerna som hade rymt hemifrån. Det var liksom svårt att fatta hur dom hade kommit dit och varför "V" gick omkring i myskläder precis som att hon bodde där.
Någonting kändes väldigt fel.

Efter krampattacken i ryggen valde Albin en hemfärd med buss 66 som praktiskt nog visade sig gå i stort sett från dörr till dörr – rakt igenom trendsöder bort till gamla hederliga och trygga Hornstull. Där kunde Albin genom bussens fönster återigen se äkta södersluskar på uteserveringarna - inte ett stajlat kindskägg, för stora hängpungbrillor eller en tajt retrotröja så långt Albins öga kunde se.
Albin mös – han hade kommit hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar